Na naši podružnični šoli Šmartno ob Dreti smo na Dan slovenskega športa imeli športni dan, ki je bil še posebej zanimiv zaradi medgeneracijskega učenja. Na začetku smo se vsi zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo dobili navodila in se razdelili v skupine. Mi petošolci smo dobili vlogo učiteljev. Vsak je imel svojo skupino.  

Na športnem igrišču Račnek smo mlajšim učencem pokazali pravila in trike za štafetne igre, igre s padalom, za vodenje in nošenje žoge med ovirami, za zadevanje v cilj, za skakalni poligon, za tekalne igre in za male moštvene igre z žogo. Pokazali ter jih podučili smo jih tudi o tem, kako se bolje gibati in sodelovati v ekipah. Pazili smo, da so vsi upoštevali pravila in se do drugih obnašali spoštljivo.  

Mlajši učenci so nam sledili in se od nas naučili veliko novih spretnosti, hkrati pa so se tudi zabavali ob igrah. Bilo je veliko smeha, sodelovanja in navijanja. 

Športni dan z medgeneracijskim učenjem je bil res nekaj posebnega, saj smo se učili drug od drugega in krepili prijateljske vezi. 

Učenci 5. b

Dostopnost